zaterdag 25 juli 2015

"Grown adults, people who can tie their own shoes and are allowed to walk in traffic, seriously believe that we're walking a tightrope between existential risk and immortality.
Some of them are the most powerful figures in our industry, people who can call up Barack Obama about the dangers of nanotechnology, and Obama has to say “Michelle, I need to take this.”
“Barack, it is three o'clock in the morning."
“I know, but this guy is scared of sentient artificial intelligence and he's a huge contributor.”
And then Obama just has to sit there and listen to this shit."

"Tech culture is like a deadbeat who lives on your basement sofa. You ask him:
“When are you going to do all those things you promised?”
“Oh, wait until everyone has a computer.”
“They do.”
“Okay, I mean wait until they're all online. ”
“They are. Why isn't the world better?”
“Well, wait until they all have smartphones... and wearable devices,” and the excuses continue.
The real answer is, technology hasn't changed the world because we haven't cared enough to change it."

Absoluut prachtig stuk.

dinsdag 21 juli 2015

"(...) He Weifang, a law professor from Beijing, put it succinctly: “As an organisation, the Party sits outside, and above the law. It should have a legal identity, in other words, a person to sue, but it is not even registered as an organization. The Party exists outside the legal system altogether.” (Richard McGregor, The Party, London: Allen Lane 2010, p. 22)" (via)

Et voilĂ , daar heb je Agambens definitie van soevereiniteit. 

Ik ga het blijven zeggen tot ik er bij neerval: Meer Agamben lezen, mensen!

(Ik ben zoals men weet geen Zizek-fan, maar zijn opmerking in het artikel dat Griekenland momenteel de keuze heeft tussen een militaire of een neoliberale dictatuur is, hoewel niet noodzakelijk waar, het punt van waaruit er over iets nieuws kan nagedacht worden.)

zaterdag 18 juli 2015

Net terug van vakantie en ik kan gratis en voor niks de nieuwe Wilco-plaat downloaden. Fijn!

Overigens niks spectaculairs aan. Gewoon een nieuwe Wilco, ergo Tweedy Stardust and The Wilco's from Mars.

donderdag 16 juli 2015

Omdat alleen Twitterlafaards hun woorden terugnemen, blijf ik bij onderstaande tirade. Maar nu terug even naar de realist in mezelve. Twee dingen lijken overduidelijk. Wie niet meekan met de Euro moet maar even ineen hoekje gaan grienen en langs de kant blijven staan. Griekenland in de Eurozone houden is dan ook enkel een tijdelijk lapmiddel. In de toekomst, nabij of veraf, gaat het land er hoe dan ook uit. Eerst even volwassen worden, dan zien of je het aankunt.

Wat nog belangrijker is, de waarde van de Euro moet op zijn minst voor een tijd omlaag (een devaluatie dus), samen met - dat is onvermijdelijk - de levensstandaard van de bevolking. Wil het continent in de komende jaren op wereldvlak nog een rol spelen, dan lijkt me dat de enige eerlijke oplossing. Tijd om te beseffen dat als je per se de grote pief wil blijven uithangen, je daar de nodige offers voor moet brengen. Voor velen die zich nu met hun dubbele en driedubbele leningen de koning te rijk wanen in de consumentenhemel gaat dat een koude douche worden. Bijkomend voordeel is dat zo een ingreep die Duitsers een toontje lager gaat laten zingen, want ze profiteren al veel te lang van de economische zwakke Europese landen. Het zou ook verhinderen dat Oost-Europeanen hier schandalig onder de prijs komen werken.

Laat ik er nog een derde niet economisch punt aan toevoegen. Tijd om nieuwe vrienden te maken in India en China. We hebben geen nood meer aan immigratie uit de Maghreb en het Nabije Oosten. Dat brengt zowel economisch, sociaal als cultureel niks op. Over Afrika wil het zelfs nog niet hebben. Als we aan de Grieken verwijten dat ze uit de staatsruif vreten, waarom durven we dat dan niet opleggen aan migranten? Je komt naar hier om te werken en bij te dragen. Anders blijf je maar weg. De plaatsen zijn beperkt. Eerst je eigen land op orde brengen. Hebben onze voorouders ook moeten doen. Om maar te zeggen: Eurasia is de toekomst. We've got the knowlegde, they got the work ethic. Niks dan voordelen. Dus: weg met dat blanke superioriteitsgevoel. Ben je niks mee. Bovendien is er niks beter dan een cultuurshock om de zaken even op een rijtje te zetten.

Klinkt dat allemaal niet politiek correct en veel te rechts? Spijtig.

dinsdag 14 juli 2015

Dat de Grieken een grotesk stelletje incompetenten zijn en dat corruptie daar meer voorkomt dan het betalen van belastingen, zal allemaal wel waar zijn. Maar ik ben er nog zekerder van dat de Duitsers wraakzuchtige klootzakken zijn. Leren sommige volkeren het dan nooit?

Europa mag dan een droom zijn waar ik nooit in geloofd heb, maar wat we de laatste maanden hebben mogen aanschouwen stoot gewoon tegen de borst op een manier die onder normale omstandigheden tot revolutionair geweld leidt. Was ik een Griek, dan ging ik elk filiaal van DB tot op de grond platbranden.

Jezus, wat een puinhoop is dit Europa! Je bent ondertussen beschaamd een inwoner van dit continent te zijn.