zaterdag 6 oktober 2007

Wollt Ihr Den Totalen Techno? (1)

Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw! Nieuw!

Robert Babicz - Pingpong in Moonlight [Audiomatique]

De betere woestijntechno van Rob 'ex-Acid' Babicz. Huppelende funky beats en hi-hats plus een onheilig diep synthgeluid. Meer heb je dus soms niet nodig. Zo'n plaat die schijnbaar weinig nieuws doet maar wel binnen 2 jaar nog in de dj-bak steekt.

Mathew Jonson - Stop [Wagon Repair]

Het is niet al dat in goud verandert wat hij aanraakt. Bijna een maand heb ik er weerstand aan geboden. Maar uiteindelijk is het toch Mathew Jonson, niet? Waarom zou ik hem niet een keer gesuikerde vocoderpop vergeven? Maar ik had wel liever gehad dat hij het hier bij houdt. Ceterum censeo dat de flip zuigt.

Supermayer - Two of Us [Kompakt]

Gelukkig staat dit allesoverrompelende glockenspielmonster ook op de Supermayer-cd. Anders was er helemaal geen reet aan geweest. De Geiger remix op de flip gaat meer richting Detroit en is dus een mooie bonus. Koop de maxi, vergeet de elpee.

Kevin Saunderson - History Elevate 1 [Planet E]

Deel 1 in een remixsaga van de werken van meneer Kevin Saunderson op Planet E. De Carl Craig remix is geniaal als steeds, met een Moroderloopje en beats die steeds van intensiteit veranderen, plus de eeuwige gospelschreeuw die Craig altijd zo goed doet. De Loco Dice remix zou wel eens een minimale groeiplaat kunnen worden, maar heeft bij nader toehoren ongeveer 2% met het origineel te maken. Zo kan ik het ook. Niettemin verplichte aanschaf.

Pole - Steingarten Remixes [~scape]

Mooie herfstige remix van Thomas Melchior, een stijlvol Basic Channel'tje van Detroitlegende Mike Huckaby en een strontvervelende Dimbiman remix. Op doorschijnend vinyl. Dat zijn de feiten. Doe er uw voordeel mee.

DS - Orangefood [Snork Enterprises]

Ik doe het zelden, maar deze plaat heb ik dus gekocht voor de zalige baarmoederbas die heel het nummer lang netjes op en af loopt. Minimal zoals het hoort.

Philip Sherburne - Lumberjacking [LAN]


Wire-journalist en blogger maakt de oversteek naar productie met deze mooie minimale technoplaat. Goeie push, goeie geluiden, nog geen meesterwerk, maar als debuut verre van slecht. De Excercise One remix is minimaal vulsel voor dj's die zich vervelen en nog even een derde schijf in de mix willen smijten.

Marc Houle - Techno Vocals [M_nus]

Plaat van de maand! Beide kanten rocken, maar zijn zowat het minst minimale op Minus sinds de Mathew Jonson release. Vette new wave baslijnen, diepe vocalen, lekker veel echo en reverb: alles zit goed. Met het prettig aan Phuture herinnerende titelnummer als hitje-in-wording, maar de rockistische flip kan zeker mee aan het feest. Prijsbeest!

VA - Spies & Lies [Items & Things]

Het ging tijd worden dat de opvolger verscheen. Weerom vier nummers van vier verschillende artiesten. Stijlvolle met een scheut electro aangelengde minimal van Alexi Delano, Jose Cabrera, de mij onbekende Thrill Cosby (lang over nagedacht, zeker?) en een immer in topvorm verkerende Marc Houle, die de erfenis van Dan Bell uitperst - en en passant transformeert - tot die laatste druppel eruit is.

Opnieuw verkrijgbaar

Aphex Twin - Selected Ambient Works 85-92 [R&S]
Aphex Twin - Classics [R&S]

Wie dit niet kent is nu voor de laatste keer vergeven. Na deze remasters zijn er geen excuses meer. Van hemelse ambient tot sub-gabber techno met een vijs los. Nu nog even het reissuedepartement bij Warp wakker schudden, zodat ze eindelijk die Polygon Window eens opnieuw op vinyl op de markt smijten. Nee, liever onzin als Clark en Maxïmo Park uitbrengen.

Mystic Institute - The Cyberdon EP - Reload Remixes [Evolution]
Link - The Augur [Symbiotic/Evolution]


Hierbij dezelfde verplichte aanschaf. Origineel op obsceen gelimiteerde oplage, kan je de Global Communication remix van 'Obselon Minos', officieel het beste ambientnummer aller tijden, dankzij Clone nu voor een schijntje op vinyl in huis halen. De flip is eveneens om duimen en vingers van op te eten, met het sterk aan Suburban Knight herinnerende 'NS-581A-T' als dansvloervuller van formaat.

De Link ep (Mark Pritchard solo) woekert al evenzeer met overrompelende emoties over industriële beats van uit de tijd toen Black Dog, Aphex Twin en Autechre nog de heersers van de wereld waren. Om eerlijk te zijn wist ik zelfs niet dat deze plaat bestond.

Muziek als deze maken ze niet meer. Spijtig genoeg geldt dat ook voor Tom Middleton en Mark Pritchard. O Tempora, O Mores.

1 opmerking:

Mathias Vermeulen zei

Supermayer: een van dé teleurstellingen van het jaar. Wat vond je van Total8?