woensdag 8 april 2009

Census090407

The Black Dog - Radio Scarecrow

Je hebt altijd al een beetje medelijden gehad met Ken Downie. Nadat Plaid de gelederen verliet was hij zowel muzikaal als wat betreft het zoeken naar een nieuwe thuis een heel tijdje op de dool. Silenced uit 2005 was al een ferme stap in de goede richting, maar met het recruteren van de gebroeders Dust is hij nu helemaal terug. Zelfs in die mate dat we al een tijd helemaal niks meer van Plaid hebben gehoord.

Radio Scarecrow (op Soma, het label dat ook de verzamelde werken van het oude Black Dog opnieuw uitbracht) is de terugkeer waar je van gedroomd hebt. Nog interessanter is het feit dat de reis deze keer helemaal richting duisternis gaat, met klassieke, vaak acide techno en de typische beats die nauwgezet tussen electro en idm in navigeren en vooral ronddolen in de verlaten en slechtverlichte stadsdelen waar ook Burial zijn inspiratie haalt. De vaak onaardse schoonheid van de melodieën is gelukkig ook niet verdwenen. Misschien wel de technoplaat van vorig jaar.

En ondertussen is met Further Vexations blijkbaar ook al een opvolger uit. Check ook de beestige remixes van single 'Train by the Autobahn', waarop Robert Hood bewijst weer helemaal terug te zijn. Wat hou ik toch van techno!

Geen opmerkingen: