dinsdag 17 december 2013

2013 in Muziek

RP Boo – Legacy

Footwork is gewoon de opwindendste muziek die momenteel gemaakt wordt en deze plaat is het beste dat er dit jaar te vinden was. ’s Mans set op Unsound was bovendien mijn persoonlijk hoogtepunt van het jaar.

Holden – The Inheritors

Ongelooflijk hoe iemand die ooit als tranceproducer is begonnen er in slaagt om met elke nieuwe plaat zo’n enorme sprongen voorwaarts te maken. Indrukwekkend is een understatement voor wat het electronische equivalent is van de beste progressive. Wat een ideeënrijkdom!

Zomby – With Love

Een van de weinige producers die erin slaagt om electronische muziek door en door emotioneel te doen klinken.

Dean Blunt – The Redeemer

Mensen doen elkaar dingen aan (of net niet) en ze gaan uit elkaar. Zet dat op muziek en je hebt The Redeemer. Beter dan alles wat Hype Williams ooit heeft gedaan.

Rashad Becker – Traditional Music of Notional Species Vol. 1

De Keizer van de Mastering zwengelt de communicatie met andersoortige beschavingen aan.

Boards of Canada – Tomorrow’s Harvest

Voor mij hun beste ooit, hoe heiligschennend dat ook mag klinken. De plaat die ik dit jaar het meeste heb gespeeld.

DJ Hell – Kern Vol. 2

Mijn favoriete dj aller tijden graaft altijd dieper dan de anderen en brengt het beste uit meer dan 25 jaar house en techno, zonder dat er ook maar een gebroken beat bij te pas komt.

Autechre – Exai

Je blijft je verbazen hoe een groep die zo avant-garde en esoterisch te werk gaat zo’n grote aanhang kan hebben. Een plaat vol schaduw en duisternis waar je jaren zoet mee bent.

Mohammad – Som Sakrifis

Of hoe je met een contrabas, een viool en een oscillator mee van de mooiste muziek die er te vinden is kan maken. Pure magie.

Kode9 – Rinse:22

Een polyritmische overload voor de oren die je meevoert langs alles wat er op de hedendaagse dansvloeren aan interessante muziek te vinden is. Vaak tot aan het delirium ondraaglijk intens, maar wat een meesterschap.

2 opmerkingen:

O. L. Muñoz Cremers zei

Ik heb die Rashad Becker beluisterd en wordt daar in eerste instantie uiterst nerveus van. Zelfde geldt voor RP Boo, daar moet ik toch een rustigere bui nog eens naar luisteren. :) Oh ja DJ Hell was ik helemaal vergeten: top.

Manic Inventor zei

RP Boo en footwork bij uitbreiding is in eerste instantie dansmuziek, dus dat mag best wel nerveus klinken van mij :-) Ben nu eenmaal een danser.