woensdag 11 december 2013

"Can't wait for the review on this. Comment section massacre."

Elke keer opnieuw wanneer Burial een plaat uitbrengt krijg je dit soort opmerkingen, die langzamerhand meer en meer naar psychopathie gaan neigen. Is dit de nieuwe Engelse Ziekte? Hoe kun je je in godsnaam verlekkeren op commentaar? Alsof iemands ongecensureerde eerste gedachten ook maar iets aan enige zaak zouden kunnen toevoegen. Vroeger waren iemands eerste ongecensureerde gedachten in het beste geval poëzie. Nu is het gewoon woordendrek van barbaren die zonder het minste gevoel voor beleefdheid, eergevoel en schaamte hun excuus voor taal de wijde wereld inkotsen. Je zou nog gaan verlangen naar censuur op zijn Chinees.

Overigens is de nieuwe Burial, op het eerste nummer na (dat ook niet echt geniaal te noemen is), een slechte plaat, die - en dat is erger - van zeer dubieuze muzikale voorkeuren getuigt. Kan Kode9 in het vervolg deze jongeman tegen zichzelf beschermen alvorens hij zijn plaat uitbrengt? Als je een Burial-plaat een 4 op 10 moet geven scheelt er iets.

2 opmerkingen:

O. L. Muñoz Cremers zei

Mmm, ik vond dat eerste nummer ook duidelijk het beste. Voor de rest: laat de beste man zijn verborgen voorliefde voor slechte R&B en DX7 synths vooral verkennen, is dat ook weer achter de rug. ;)

Muziek als iets om te becommentariëren? Dat zie je sowieso bij veel meer dingen, je moet twitter eens zien tijdens geestdodende talkshows. Aan de andere kant is het niet een sublimering van de tiener-manier van muziek als onderdeel van identiteitsconstructie (kan herinneren dat ik destijds zeer veel commentaar leverde :)

Manic Inventor zei

mmmmm.... slechte r&b blijft natuurlijk slechte r&b en ik meen gisteren na beluistering een welgemeend 'jeezes' gestameld te hebben :-)

het internationale commentaardom ben ik overigens hartsgrondig beu, hoewel ik moet toegeven dat op de meer kwaliteitsvolle sites er af en toe ook wel eens iemand iets zinnigs te zeggen heeft. maar een zwaluw maakt de lente nog niet in deze winter van de intelligentie ;-)